onsdag 16. juni 2010

Hva skal bilen hete?

Så var den her da. Turid blir nok skuffet over standarden, mangler både karnapper og gullfarge. Så var det navnet da. Eller, den heter både Fiat, Globecar og Campscout, det står det i alle fall på den med fine bokstaver. Men et eget, unikt navn - det må den ha.  Berta Johan III, er utelukket, det er også Bilen og Bobilen. For kjedelig. Forslag sålangt har vært Globie, Globben, Bussen, Banken sin og Inger Helene Nybilen (passer litt bedre på en båt - Nybåten:-))


 
Anabel hopper i senga.
Her burde leverandøren lært litt om midtstilling og vater. Tanken er at disse bokstavene skal erstattes med bilens døpenavn. Ja! dåp må vi ha. Med lange taler og pene hatter, snitter og glass med stett. Men ingen knusing av flasker og søling på gårdsplassen. Altfor vanskelig å resirkulere små glassbiter.



 Frist: 30.6!
Premie: Den som kommer med vinnerbidraget får æren av å være gudmor/-far

Anne og bobilen II



Flott bil. Kanskje du kan utlove en lite dusør til de som kommer opp med det beste navneforslaget. Kanskje lurt å gå litt breiere ut enn denne bloggen.

Og siden vi nå har begynt å blogge biler kan jeg jo legge ut et bilde av min. Den er liten å se på, men jammen er det plass til mye i den. Mest småting, men likevel....


Og her sammen med husmorsnippen, som er det nye innen kjøkkenhage på Bø.

søndag 13. juni 2010

Begynners og bobilen I

Begynners-Anne har fått seg bobil. Begynners-Turid har ikke peiling på hvordan den ser ut. Men http://www.google.no/ er greit.
Dette innlegget blir det første i serien Begynners-Anne og bobilen.

Med hilsen Begynners-Turid, som har benyttet denne dagen til å gjøre ting hun ikke så god til
- bake rundstykker uten oppskrift
Tung deig med diverse sorter mel en har i skapet.
Antall timer med heving: ca 3
Resultat heving: Tja, litt, men den vokste ikke over bollen.
Antall minutter i ovnen: 15-20
Farge etter steking: Grålige
Smak: Ja litt, (med syltetøy)
Konsistens: Harde utenpå.
Lyd: God lyd når de slippes på kjøkkenbenken
Oppbevaring: Hvor som helst.
Oppsummering: God metthetsopplevelse. To av de holdt nesten til en hel dag. Enkle å stable opp på hverandre.

Begynners hyller Nordsjøryttere

Vi bøyer oss i støvet!

Her passerer Ingve mål

og her kommer Jane!

mandag 7. juni 2010



A er Mekjarvik fergekai.
B er Mekjarvik kiosk.
Turen gikk fra ca A. Langs sjøen. Antall deltakere var i dag 4.
Til Tungenes og videre derfra til Sandestranden.









Fra Sandestranden gikk vi opp på veien og gikk videre langs Randabergfjellet, http://kart.gulesider.no/m/pXgM0 Før vi, ca to timer etter start igjen var tilbake i Mekjarvik.




Flott tur og lite knipsing. Disse traff vi også denne gangen. Men de var såpass langt vekke at det gikk bra.



torsdag 3. juni 2010

Destinasjon Løå II










FERDIG

Ja det er jeg som har strikket denne. Det var andre tider da. For i den tiden var det ikke noe som het best på å begynne. Det kom senere, mye senere. Men denne er ikke min. Den hører til på Foldoy. Hos hun med turhatten.

Det var ganske motiverende å se denne ferdige genseren. Og mariusgenser er fint, det har jeg lyst på. Forsåvidt greit at garnbutikker ikke er åpne på søndager. Jeg fant oppskrift, men kjøpte ikke garn. Eller jeg kjøpte garn, men ikke til genser. Kjøkkenhåndkler er det alltid bruk for. En kan ikke få for mange påbegynte kjøkkenhåndkler.








Påskestrikk

Dette flotte teppet har fått være med langt til fjells på minst 3 påskeferier og vistnok også noen vinterferier. Vi Begynners lar oss imponere, og planlegger dypdykk for å grave fram våre egne, ikke fullt så bereiste, prosjekter.

Men eieren av det bereiste nestenferdigeteppet kunne fortelle om at en av Begynners ikke alltid har lidd av dette "best å begynne-syndromet". Frem kom den flotteste genser og strikkeren fikk prøve. Nesten så hun mista den oppi bag'en da vi skulle reise hjem.
Posted by Picasa



Et annet prosjekt ble også dratt frem, og vi må nok tenke på om det snart er tid for en diskusjon om arv eller miljø.....

onsdag 2. juni 2010

TUR





Dagens turgruppe besto av Turid, Siri og meg. Anne skulle også vært med, men det lot seg vanskelig kombinere med oksehalesuppe i Sandnes.


Dagen tur gikk fra Sandestranden til Randabergstranden og veien tilbake til Sande. Eller det var meningen. Helt til vi møtte disse. Vi (Siri) var enige om dette var det ikke nødvendig å utsette seg for. Hadde det enda vært en hest så hadde det ikke vært noe problem. Men god risikovurdering og HMS generelt ble konklusjonen at vi liker best kuer på avstand. Vi trenger ikke gå forbi. Vi gikk ikke forbi. Vi gikk samme vei tilbake. Og blomsten var like gule og fine på tilbakeveien.